Tip: tot 1 september €50 vroegboekkorting! Inschrijven
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Conceptdenken voor communicatieprofessionals

Gaby en ElaineGaby en Elaine | &Concepts

Expertsessie | Gaby Crucq – Toffolo en Elaine Meys – &Concepts

Concepten die gebaseerd zijn op een gedachtengoed, een betekenis, zorgen voor een relatie tussen de organisatie en de eindgebruiker. Een goed concept biedt daarmee toegevoegde waarde. Het zichtbaar en voelbaar maken van deze toegevoegde waarde is een enorme uitdaging. Maar lukt het, dan opent het allerlei mogelijkheden en kansen en zorgt een concept ervoor dat keuzes maken makkelijk wordt.

In deze sessie word je meegenomen aan de hand van de methodiek accountable conceptdenken in het proces van conceptontwikkeling. Het is een manier van denken die je helpt bij alle keuzes die je moet maken. Het unieke van accountable conceptdenken is dat je uitgedaagd wordt om meer vanuit het gewenste effect bij de ontvanger te denken. Soms lijken er op korte termijn zich kansen voor te doen, die economisch slim lijken, maar op lange termijn afbreuk doen aan het concept, waardoor er ‘verkeerde’ keuzes gemaakt worden. Dit noemen we accountable-denken.

Gaby Crucq-Toffolo is als docent conceptontwikkeling verbonden aan de Fontys Academy for Creative Industries. Nadat haar boeken ‘Conceptdenken’ (2013) en ‘Conceptcode’ (2016 zijn verschenen heeft zij besloten om samen met Elaine haar kennis te gaan delen. Dit heeft geresulteerd in de studio And-Concepts en in 2019 in het boek: ‘Accountable conceptdenken.’ Volgens Gaby is “delen als vermenigvuldigen.” Ze legt de lat al zolang als ze zich kan herinneren graag hoog, zodat je uiteindelijk altijd van betekenis kan zijn. Ze wil hiermee iedereen de mogelijkheid geven iets te kunnen toevoegen aan hun organisatie of expertise.

Elaine Meys is als docent conceptontwikkeling en design verbonden aan de Fontys Academy for Creative Industries. Vanuit haar opleiding Art & Design aan de Artez in Arnhem gaf Elaine een gezicht aan haar passie voor identiteit. Elaine keert alles, maar dan ook werkelijk alles, van binnen naar buiten. “ Je moet diep graven om iets te kunnen toevoegen.” Na meer dan 14 jaar bezig te zijn geweest met het vormgeven van identiteit vanuit DNA weet Elaine haar kennis en expertise nu te delen en te verweven met concepten en merkbeleving. Als designer weet ze een gezicht te geven aan identiteit en het concept levend te maken.

Met de expertise en kwaliteiten van beide konden ze samen het proces van conceptdenken compleet maken. Dit hebben ze dan ook in januari 2018 formeel gedaan door samen een studio te starten: And-Concepts.

14.00 50 minuten KF Heinfoyer  Expertsessie

< Overzicht sprekers

Partners