Tip: kom samen met een collega en profiteer van groepskorting! Inschrijven
12
1
11
8
10
6
9
4
3
2
5

Programma 2024 | De wereld van Communicatie

Het CommunicatieCongres biedt jaar in jaar uit een interessant programma en inspirerende sprekers. Ook deze editie staat onder leiding van Pauline de Wilde als dagvoorzitter. Om jouw koers en communicatievisie te bepalen, hebben we een aantal inspirerende sprekers uitgenodigd die je alles kunnen vertellen over de kansen en mogelijkheden van het communicatievak in deze turbulente wereld. In het programma hieronder vind je een overzicht van de opbouw van het programma en ter zijnder tijd alle experts en vakgenoten die tijdens het CommunicatieCongres komen spreken.

Het programma is nog in ontwikkeling. Heb je een idee of tip? Laat het ons weten!

Pauline de Wilde

Presentator | Pauline de Wilde

Pauline de Wilde is dagvoorzitter en presentatrice. Haar televisie carrière begint eind jaren 90 in Seattle USA. Hier maakt zij de stap van afgestudeerde econome (UVA) naar actrice, om vervolgens in Nederland deze carrière switch voort te zetten. Als tv-presentatrice is ze vooral bekend van de zakelijke RTLZ programma’s Ondernemerszaken, Duurzaam Ondernemen en Lokaal Duurzaam.

Jitske Kramer

Keynote | Jitske Kramer

Tricky – Tijden Laat je niet gek maken

Het zijn Tricky Tijden. De bestaande ordening staat ter discussie, het vertrouwde moeten we loslaten en grenzen worden verlegd. Elke transformatie kent een turbulente tussentijd, een intrigerende transitiefase waar de wereld lijkt te spelen met haar eigen regels. In deze verwarrende tijd verschuilen we ons graag achter schijnzekerheden en laten we ons te gemakkelijk verleiden door mooie beloftes.

Caroline Ottjes def

Uit de Praktijk | Carolien Ottjes – Diergaarde Blijdorp

Van dierentuin naar natuurherstel organisatie

Als CMO bij Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde richt Caroline Ottjes zich op de transitie van de dierentuin naar een toonaangevende organisatie voor natuurherstel, waarbij de nadruk ligt op krachtige interne en externe communicatie en het versterken van partnerschappen met diverse stakeholders.

Voor welke verdieping kies jij? (meer info volgt)

Harrie de Rooij

Van message house naar luisterhuis | Harry van Rooij

Luisteren leren we in de loop van ons leven eerder af dan dat we er beter in worden. Ook organisaties kunnen hun luisterkwaliteiten verbeteren. En daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de communicatieafdeling. Hoe maak jij van je organisatie een Luisterhuis?

Pauline de Wilde

Het LEF, om jezelf te laten zien. | Pauline de Wilde

Handvatten, tips and tricks om vol zelfvertrouwen en plezier zichtbaar te zijn, in een wereld die zo zichtbaar lijkt, maar niets is minder waar. Soft skills met harde resultaten. Wat zou er gebeuren als we meer persoonlijke verhalen met elkaar zouden delen? Zowel intern als extern als communicatiemiddel?

Cyriel Kortleven sq

Keynote| Cyriel Kortleven

Maak Verandering Eenvoudig – Meer succes in je verandertrajecten? Maak het Specifiek, Soepel en Superklein!

Ontdek de boeiende metafoor van ‘Brainflix’, die inzicht biedt in de rol van ons onderbewustzijn in besluitvorming. Leer hoe eenvoudige principes kunnen worden toegepast om ons onderbewustzijn te sturen naar het gewenste gedrag. De sleutel tot het overwinnen van veelvoorkomende obstakels in veranderingsprojecten ligt in het creëren van momentum en betrokkenheid, door te focussen op drie principes: Maak het Specifiek, Soepel en Superklein.

Caroline Tervoort recent

Blik vanuit een ander veld | Caroline Tervoort-Visser – KPMG

Inclusief empathisch leiderschap

Caroline Tervoort is sinds 2019 CHRO bij KPMG Nederland en ontving in 2023 de CHRO of the Year Award.

Tervoort’s HR-strategie legt de nadruk op een menselijke aanpak, inclusief empathisch leiderschap. Ze introduceerde innovaties zoals robotics en AI-technologie, en bevordert een inclusieve cultuur met metingen voor psychologische veiligheid.

Partners